MainGate Internet

XDSL

De Vigor 2760 heeft VDSL2 en ADSL2/2+ modem en een ethernet WAN poort geïntegreerd in één product. De Vigor 2760 serie kan derhalve worden aangesloten op VDSL2 of ADSL2/2+ of breedband internetverbindingen. Met 4 Gigabit LAN poorten waarvan 1 poort configureerbaar als WAN poort, een object oriented firewall, VPN en 2 USB poorten voor 3,5G/4G, printer en storage bieden de modellen uit deze serie veel mogelijkheden. De Vigor 2760 modellen ondersteunen VDSL2 vectoring. De n-modellen beschikken over een 802.11n wireless access point. De VoIP modellen uit deze serie zijn uitgerust met 2 FXS poorten, waarop analoge telefoontoestellen kunnen worden aangesloten.

Glasvezel

Indien gewenst levert MainGate Media een router. Deze router is een Cisco 1921 Integrated Services Router en wordt geleverd inclusief rackmount. De router wordt beheerd en blijft eigendom van MainGate Media. Bij eventuele defecten van de apparatuur levert MainGate Media conform het afgesproken SLA type een nieuw exemplaar. De instellingen van de router worden op de kantoorlocatie van MainGate Media opgeslagen en teruggezet in het apparaat.

De Cisco 1921 Integrated Services Router levert MainGate Media ook als kooprouter. MainGate Media levert het apparaat inclusief de gewenste basisconfiguratie (DHCP of STATIC). MainGate Media garandeert in het geval van een kooprouter geen vervangend exemplaar binnen een bepaalde periode. Het voorraadbeheer is gebaseerd op de managed router.
De router kan worden uitgebreid met één of twee switchmodules van 4 poorten (HWIC-4ESW) of één double-wide module die plaats biedt aan 9 poorten.

Netwerk switches

Om een bedrijfs netwerk op te zetten heeft u bijna altijd één of meer netwerk switches nodig. Deze zorgt ervoor dat uw MainGate Media Business internet verdeeld word naar de hardware die voorzien moet worden van een verbinding tot het world wide web. denk hierbij niet alleen aan uw PC’s en netwerkprinters maar ook aan de IP telefoon toestellen die MainGate Media levert bij onze telefoon diensten. Het is dus van groot belang dat deze belangerijke taak in handen komt van professionele hardware. MainGate Media levert daarom alleen de best geteste en Professionele netwerk switches. Denk hierbij aan merken zoals Cisco, Netgear en Zyxel.