MainGate Mobile Connect

Met MainGate Mobile Connect is het mogelijk om u mobiele telefonie geheel te integreren met u telefooncentrale. Alle inkomende en uitgaande gesprekken worden standaard via u centrale geleid.

Alle functies die beschikbaar zijn op MainGate Mobile zijn ook beschikbaar voor MainGate Mobile Connect. De functies van MainGate Mobile Connect worden voornamelijk bepaald door de PBX instellingen.

Daarnaast zijn er een aantal specifieke MainGate Mobile Connect functies:

Wanneer MainGate VoIP wordt gekoppeld aan MainGate Mobile Connect account is het mogelijk om een inkomend gesprek op een mobiel nummer via de centrale aan te bieden en/of door te zetten naar een mobiel toestel.

Mocht om wat voor een reden de telefooncentrale niet beschikbaar zijn, dan kan via de failover functie bepaald worden wat er met het binnenkomend gesprek op uw vaste nummer moet gebeuren. Het gesprek binnen laten komen op u mobiele toestel is dan zeker een mogelijkheid.

Wanneer de centrale een uitgaand gesprek opzet namens een mobiele MainGate Mobile Connect gebruiker dan worden bijvoorbeeld de internationale gesprekken veel goedkoper. Daar u dan uitbelt via uw SIP trunk en niet via uw mobiele abonnement. U kunt ook kiezen of u uw mobiele nummer of vaste nummer mee zend.

In de situatie dat de Centrale niet bereikbaar is. Dan is het mogelijk om per gebruiker de optie te activeren dat binnenkomende en uitgaande oproepen automatisch tijdelijk buiten de PBX worden omgeleid. Wanner de centrale weer bereikbaar is wordt dat dan ook weer automatisch via de centrale gestuurd.

Wij bieden verschillende varianten van MainGate Mobile Connect aan welke uit te breiden zijn met diverse add-ons welke ook bij MainGate Mobile kunnen worden afgesloten. Zie voor de productenomschrijving MainGate Mobile.

Advies op maat

Gezien de grote opties informeren wij u graag over de mogelijkheden van MainGate Mobile Connect. Naar aanleiding van uw huidige situatie kunnen wij u een goed advies geven. Vul ons contact formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

N.B. Wij gaan ervan uit dat u telefooncentrale ( PBX) is aangesloten via MainGate VoIP.