MainGate IPTV voor Hotel en Zorginstelling

Televisie kijken is eigenlijk heel normaal, vandaar nu ook de mogelijkheid om dit in uw Hotel of Zorg instelling aan te bieden. Bij ons stelt u namelijk eenvoudig zelf uw eigen zenderpakket samen, zelfs de mogelijkheden om de zenders aan uw gasten aan te passen zodat u ze helemaal het thuis gevoel kunt geven. Ook beschikt u over uw eigen Inhouse channel deze is volledig naar uw wensen aan te passen.

IPTV voor Hotel en zorginstelling

Televisie kijken via MainGate Media kan op verschillende apparaten. Meestal via een televisietoestel waar een settopbox op wordt aangesloten, maar het kan ook zonder settopbox op een hotel-TV.

MainGate Media kan televisiediensten aanbieden tegen een scherp tarief. De standaard televisiedienst biedt de basiszenders in de beste beschikbare beeldkwaliteit: High Definition (HD). De aanvullende modules als tablet-tv, informatie over de programma’s (EPG), pauzeren en opnemen worden optioneel aangeboden. De klant betaalt dus alleen voor de diensten die worden afgenomen.

Televisie systemen in de Zorg
De komst van digitale televisie en de introductie van HD en 4K televisie heeft gezorgd voor een behoorlijke kwaliteitsimpuls en een groei van de verkoop van platte tv schermen. Tegelijkertijd kijken mensen in 2018 minder lineaire (live) televisie en winnen filmdiensten als Netflix, Amazon Prime en Videoland aan populariteit.

Naar digitale televisie kan op verschillende manieren gekeken worden. Vaak is een losse tv ontvanger nodig om te kunnen kijken, de zogenaamde settop box. Die ontvanger wordt aangesloten met behulp van een HDMI kabel op het televisietoestel, net zoals een Playstation™ of een Blu Ray.

Groot nadeel hierbij is de tweede afstandsbediening. Er is namelijk één afstandsbediening nodig voor de televisie, en één voor de settop box, hetgeen verwarrend kan werken. Zeker voor mensen met een verstandelijke beperking.
Behalve de tweede afstandsbediening zijn de vele menu’s in het scherm, het woud aan mogelijkheden (opnemen, begin gemist etc..) vaak te ingewikkeld.

MainGate Media heeft een aantal oplossing voor dit probleem, en kan deze oplossingen aanbieden als onderdeel van de televisiediensten. Gebruik maken van interactieve televisie als het kan en tegelijkertijd ouderwets tv kijken aanbieden, maar dan wel via de modernste technieken.

Televisiediensten MainGate Media
IPTV, digitale televisie, kan op verschillende manieren bij MainGate Media:

  1.  via een losse TV ontvanger met de standaard afstandsbediening
  2. rechtstreeks naar een hotel-TV, zonder losse TV ontvanger
  3. met de MGM APP

1. Losse TV Ontvanger
Bij deze oplossing moet een losse ontvanger aangeschaft worden die aangesloten wordt
op het bestaande tv toestel. Er is zelfs nog een analoge uitgang aanwezig op de settop box zodat ook heel oude toestellen nog kunnen worden aangesloten.
Met de settop box van MainGate Media kunnen vele HD tv kanalen bekeken worden.
Bij de losse TV ontvanger wordt een standaard afstandsbediening geleverd waarbij het mogelijk is om de bediening van de televisie en de ontvanger te combineren op één afstandsbediening.
Feit blijft dat er zowel een settop box als een televisietoestel nodig zijn om tv te kunnen kijken en dat twee apparaten wel eens verwarrend kan werken bij mensen met een verstandelijke beperking clienten in de zorg. Met name bij ouderen en mensen met verstandelijke beperkingen.

Financiële consequentie: eenmalige aanschaf van een losse tv ontvanger.

2. Hotel tv met een geïntegreerde tv ontvanger
Bij deze opstelling is geen losse tv ontvanger nodig maar kunnen de tv signalen rechtstreeks op een hotel televisietoestel bekeken worden.
Groot voordeel daarbij is dat er geen losse tv ontvanger hoeft te worden aangeschaft, en dat de kijker maar één afstandsbediening nodig heeft. Geen moeilijke en ingewikkelde menu’s in beeld, maar gewoon TV kijken zoals vroegere analoge televisie, maar dan  wel in HD kwaliteit.
Andere voordelen van de hotel-TV zijn:

  • Limiet aan het maximale geluidsvolume in te stellen in beveiligd menu
  • Menu’s met pincode te beveiligen zodat de gebruiker de instellingen niet kan wijzigen.
  • Toestel-instellingen kunnen eenvoudig weer geladen worden, mocht de gebruiker de instellingen toch veranderen
  • Er kan een standaard opstart-ingang, bijvoorbeeld HDMI 1, worden gekozen. Mocht de gebruiker de verkeerde ingang kiezen, dan hoeft het toestel enkel uit- en weer aangezet te worden. De tv staat dan weer op de juiste ingang geschakeld.
  • Het toestel is van afstand te beheren door MainGate Media doormiddel van de Philips CMND software.

Door al die mogelijkheden zal dit toestel er voor zorgen dat de TV veel eenvoudiger te bedienen is. Zo kunnen bij problemen door het abusievelijk kiezen van de verkeerde (HDMI) ingang, deze eenvoudig worden opgelost door de TV uit- en aan te zetten.
De TV start dan automatisch op de juiste ingang op (waar de TV ontvanger op staat aangesloten). Dat zorgt voor aanzienlijk minder druk op de technische diensten van de zorginstelling.

3. TV kijken met de MGM tv APP 
MainGate Media heeft een tv app deze applicatie is te downloaden voor Android, iOS, HTML5, ChromeOS, Apple TV, Roku, Android TV, Android STB, Samsung Smart TV, Samsung Tizen TV en LG WebOS. Voor het gebruik van de ze app is er een app-key nodig, deze wordt door ons systeem na activatie automatisch toegewezen aan de app na een succesvolle login.