MainGate Mobile

MainGate Mobile is de nieuwe mobiele telefonie dienst van MainGate Media om te bellen, sms-en en gebruik te maken van internet. MainGate Mobile is een unieke combinatie van het meest betrouwbare radionetwerk van Nederland en de intelligentie van ons VoIP-platform.

MainGate Mobile biedt een groot aanbod van verschillende standaard functies:

Vanaf een MainGate Mobile toestel kan er worden gebeld en kunt u gebeld worden van en naar alle nationale en internationale nummers. Zowel van en naar een vast of mobiel nummer.

Wanneer u op reis bent dan kunt in de meeste landen en netwerken nog steeds gebeld worden. In sommige landen zijn bepaalde functies niet beschikbaar. Dit kan ook verschillen per individueel netwerk per land.

U kunt SMS-berichten ontvangen en verzenden naar bijna alle nationale en internationale mobiele nummers. In sommige gevallen geven internationale SMS-berichten een probleem. Dit heeft te maken met de instellingen van sommige buitenlandse netwerken.

Voicemail berichten kunnen door bellers worden achtergelaten en door u worden afgeluisterd.

U kunt ervoor kiezen om anoniem uit te bellen (de ontvanger van de oproep kan u nummer niet zien). Dit kan per oproep of in alle gevallen.

Wanneer u in gesprek bent en u krijgt een tweede oproep dan kunt u via deze functie wisselen tussen beide gesprekken.

U kunt alle gesprekken naar uw mobiele telefoon door schakelen naar een extern nummer.

MainGate Mobile biedt data verbruik aan via GPRS, UMTS en HSPA. ( Hier kunt u additionele Data Pakketten voor afsluiten)

U kunt deze functie activeren waarna u achtergelaten voicemail berichten worden afgeleverd als een audio bestand in uw e-mail. Deze zijn direct te beluisteren, zelfs als u uw mobiele telefoon niet bij u heeft of wanneer de batterij leeg is.

U kunt meerdere welkomstboodschappen definiëren. Deze zijn te koppelen aan verschillende afzendnummers of gebelde nummers. U kunt hiermee bijvoorbeeld voor zakelijk en privé een apart voicemail hanteren.

Het is standaard mogelijk om twee (mobiele) nummers te gebruiken op een SIM kaart( bijvoorbeeld zakelijk en privé nummer). Deze nummers komen allebei uit op uw mobiele toestel. Indien gewenst kunt u het afzendnummer van degene die belt laten zien of het gebelde nummer wanneer er iemand belt.

U kunt op verschillende manieren aangeven welk afzendnummer gebruikt dient te worden:

  • Op basis van tijdstip ( bijvoorbeeld tijden en buiten kantoortijden)
  • Op basis van het gebelde nummer ( Instelling telefoonboek)
  • Op basis van aan te geven prefix
  • Op basis van handmatige instelling via Operator
  • Op basis van een SMS

Wanneer u zowel vaste als mobiele telefonie bij MainGate Media afneemt, ontvangt u een factuur voor alle aangeboden telefoondiensten.

De kosten van uw medewerkers zijn via de online beheerinterface Operator direct inzichtelijk te zien. U kunt voor zowel vaste als mobiele telefoonkosten kostenrapportages opvragen, maar ook gespecificeerde rekeningen.

Elke gebruiker van MainGate Mobile krijgt de beschikking over een persoonlijke bereikbarheidsmatrix. Via deze matrix kunt u aangeven wat er dient te gebeuren met binnenkomende en uitgaande gesprekken en SMS berichten. U kunt deze routeren op basis van onder andere:

  • Afzendnummer
  • Bestemmingsnummer ( bij gebruik van dual number)
  • Tijdstip/ datum
  • Aantal seconden overgangstoon

Een voorbeeld:

U bent overdag bereikbaar op uw zakelijk nummer en belt daarmee standaard uit. ’s Avonds, in het weekend, op vakantie wordt u zakelijk nummer omgeleid naar uw voicemail. U privé nummer is overdag uitsluitend voor gezinsleden bereikbaar, andere privé bellers worden omgeleid naar u voicemail, tenzij het buiten kantoortijden is.
SMS berichten naar uw zakelijknummer worden buiten kantoortijden per e-mail afgeleverd en zo ook andersom met privé SMS berichten.

Het is bij MainGate Media mogelijk om voor uw bedrijf via een vergelijkbare matrix de bereikbaarheid te regelen. Kijk voor meer informatie bij Maingate Managed Mobile

Wanneer u zich bevindt in het buitenland is het mogelijk om binnenkomende gesprekken hierop aan te passen. U kunt bellers vanuit Nederland een waarschuwing laten horen zodat de kans kleiner is dat ze u wakker bellen.

Via de bereikbaarheidsmatrix is het mogelijk om nummers te blokkeren voor binnenkomend en uitgaand verkeer.

Wanneer u niet wilt dat u of een van uw medewerkers kunnen roamen in het buitenland dan kunt u deze mogelijk gemakkelijk uitzetten via Operator. Zo voorkomt u onverwachte kosten.

Wij bieden verschillende varianten van MainGate Mobile aan welke uit te breiden zijn met diverse add-ons:

Bij afname van een Fixed Mobile Pakket is het mogelijk om tegelijkertijd een vast en een mobiel nummer te gebruiken op uw mobiele toestel. Dit vaste nummer is ook 100% compatible met de bereikbaarheidsmatrix in Operator.

Op deze manier bent u altijd bereikbaar op uw (zakelijke) vaste nummer en bent u tevens in staat uitgaande gesprekken vanaf dit vaste nummer op te zetten, alsof u vanaf kantoor belt.

Bij veel bedrijven wordt een aanzienlijk deel van de gesprekken tussen medewerkers onderling gevoerd. Met het Collega pakket kunnen werknemers onderling gratis bellen
Bij Maingate Mobile is het standaard mogelijk om gebruik te maken van het internet ( GPRS/UMTS/HSPDA, oftewel datanetwerk) u betaald dan per MB. U kunt er ook voor kiezen om de kosten af te kopen door een Data pakket af te nemen. Bij regelmatig gebruik raden wij u dit aan te doen.
De data packs van Collega’s worden samengevoegd tot 1 bedrijfsbundel. De grootte van de bedrijfsbundel is de som van alle individuele Data Packs. Er wordt pas buitenbundel verbruik in rekening gebracht als het verbruik hoger is dan alle abonnementen bij elkaar opgeteld hoger is dan de omvang van de bedrijfsbundel.

Bij data verbruik wat het Data pakket overschrijdt geldt een buitenbundel tarief per MB.

Zonder afname van een SMS pakket kunt u uiteraard SMS berichten versturen en ontvangen. U betaald dan per SMS. U kunt ook besluiten om een SMS pakket af te sluiten, waarbij u tot maximaal 1000 berichten kunt versturen naar andere mobiele gebruikers binnen Nederland, voor een vast bedrag per maand.

Bij SMS verbruik wat het SMS pakket overschrijdt geldt een buitenbundel tarief per SMS.

MainGate Mobile is de basis voor twee additionele diensten waarmee vaste en mobiele telefonie worden samengevoegd: MainGate Mobile Connect en MainGate Managed Mobile.

Advies op maat

Gezien de grote opties informeren wij u graag over de mogelijkheden van MainGate Mobile. Naar aanleiding van uw huidige situatie kunnen wij u een goed advies geven. Vul ons contact formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.