MainGate Telefonie

MainGate Media biedt zowel vaste telefonie diensten als slimme mobiele telefonie oplossingen. Zo kunt u bij ons terecht voor al u telefonie. Het grote voordeel is dat bij ons de mogelijkheid bestaat om u vaste telefonie en mobiele telefonie te integreren.

Vaste Telefonie

MainGate Media bied voor vaste telefonie Voice over IP ook wel VoIP genoemd aan. Hierbij word het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor is telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen.

Naast de kostenbesparing wat betreft goedkopere abonnementskosten en goedkoper bellen zowel nationaal als Internationaal heeft bellen via VoIP nog extra voordelen; . Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen met IP-telefonie optimaal gebruikmaken van vaste verbindingen tussen locaties door dezelfde bandbreedte voor voice verkeer en dataverkeer te gebruiken. Werkplekken, laptops, tablets etc. kunnen allemaal makkelijk gekoppeld worden. De locatie van het VoIP-account is daarbij willekeurig. Een VoIP-toestel kan daarmee functioneren op iedere locatie waar het toestel verbinding heeft met het internet. Ook binnen bedrijven zijn toestellen eenvoudig te verplaatsen, zonder dat dit invloed heeft op het telefoonnummer of het functioneren van het toestel.

Mobiele Telefonie

MainGate Mobile is de nieuwe mobiele telefonie dienst van MainGate Media om te bellen, sms-en en gebruik te maken van internet. MainGate Mobile biedt een groot aanbod van verschillende standaard functies. Met verschillende add-on pakketten kunt u abonnement uitbreiden.

Het is standaard mogelijk met MainGate Mobile om twee nummers op je mobiel binnen te laten komen. Bijvoorbeeld een zakelijk en een privénummer. Met de bereikbaarheidsapp kunt u beschikbaarheid tot in de detail instellen. Via Operator Online krijgt u bovendien inzicht in uw verbruik en dat van uw medewerkers.

MainGate Mobile werkt in principe op elk modern mobiel toestel, met als bekende uitzondering hierop de Blackberry.